УРОК 15

Життя Царства

Царство Боже включає як Його загальний суверенітет над Всесвітом, так і Його особливе царство над людьми, які свідомо визнають Його Царем. Особливо Царство — це царство спасіння, куди люди входять через довірливу, дитячу відданість Ісусу Христу. Християни повинні молитися і трудитися, щоб настало Царство, і була Божа воля на землі. Повне завершення Царства чекає на повернення Ісуса Христа і кінець цього віку.

Усі християни зобов’язані прагнути зробити волю Христа найвищою в нашому житті та в людському суспільстві. У дусі Христа християни повинні протистояти расизму, будь-якій формі жадібності, егоїзму та пороку, а також будь-яким формам сексуальної аморальності, включаючи перелюб, гомосексуалізм та порнографію. Ми повинні працювати, щоб забезпечити сиріт, вдів, нужденних, зневажених, старих, безпорадних і хворих. Ми повинні говорити від імені ненароджених і боротися за святість усього людського життя від зачаття до природної смерті. Кожен християнин повинен прагнути підпорядкувати промисловість, уряд і суспільство принципам праведності, правди та братерської любові. Щоб досягти цих цілей, християни повинні бути готові співпрацювати з усіма людьми доброї волі в будь-якій добрій справі, завжди обережно діяти в дусі любові, не ставлячи під загрозу свою відданість Христу та Його правді.

Християни зобов'язані прагнути миру з усіма людьми на принципах праведності.

Ісаї 2: 4; Матвія 5: 9,38-48; 6:33; 26:52; Луки 22: 36,38; Римлянам 12: 18-19; 13: 1-7; 14:19; Євреї 12:14; Якова 4: 1-2

Коли люди чують про Царство Боже, ми часто думаємо про те, як це буде для нас. Біблія дає нам деякі описи того, як це буде, і це звучить чудово і є те, чого ми з нетерпінням чекаємо.

Реальність така, що Царство Боже — це не просто майбутнє Царство, а має бути поточною реальністю в частині нашого життя. Зараз у центрі уваги має бути те, як ми живемо як частина цього Царства. Як члени Королівства, у вас є обов’язки, а також права.

Перш за все, ви стаєте членом Царства Божого не завдяки власним заслугам. Коли ви приймаєте Ісуса як свого Господа і Спасителя, ви стаєте членом Царства Божого на основі Його заслуг. Це подарунок, який супроводжується обов’язками. Один із них — жити так, щоб інші захотіли стати частиною цього Царства.

1 Коринтян 7:23 каже, що ми куплені дорогою ціною і є рабами. Як раби, ми повинні з радістю виконувати прохання нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа.

Незважаючи на поширену думку, Біблія містить багато позитивних речей, які ми повинні робити, а не лише кілька речей, щоб уникати. Ось кілька речей, які Бог попросив нас зробити:

Якова 1:27-відвідувати сиріт і вдів у їхній біді.

Матвія 28:19-Нам наказано робити учнів.

2 Тимофія 2:15- Робіть все можливе, щоб бути добрим працівником, якому не потрібно соромитися, правильно поводившись зі словом Божим.

Матвія 5:16-Наші добрі справи повинні сяяти, як яскраве світло.

2 Коринтян 5:18— Ми повинні прагнути до примирення.

Луки 14:12-14– Ми повинні звертатися до бідних і нужденних.

У Біблії перераховано багато інших речей, які християни повинні робити, щоб продемонструвати Царство Боже.

ukUkrainian