ТЕНЕТ 10

Сім'я

Бог призначив сім’ю основоположним інститутом людського суспільства. До її складу входять особи, пов’язані між собою шлюбом, кров’ю чи усиновленням. Шлюб - це об’єднання одного чоловіка та однієї жінки в укладеному завіті на все життя. Це унікальний дар Божий - відкрити союз між Христом та Його Церквою та забезпечити чоловікові та жінці у шлюбі рамки для інтимного спілкування, канал сексуального вираження відповідно до біблійних норм та засоби для продовження роду людського.

Чоловік і дружина мають однакові цінності перед Богом. Чоловік повинен любити свою дружину так, як Христос любив церкву. На нього покладена Богом відповідальність забезпечувати, захищати та керувати своєю сім’єю. Дружина повинна милостиво підкоритися керівництву слуг свого чоловіка, навіть як церква охоче підкоряється голові Христа.

Діти з моменту зачаття є благословенням і спадщиною від Господа. Батьки повинні продемонструвати своїм дітям Божий зразок шлюбу. Батьки повинні навчати своїх дітей духовним і моральним цінностям і вести їх на послідовному прикладі способу життя та любовній дисципліні робити вибір, спираючись на біблійну істину. Діти повинні шанувати батьків і слухатися їх.

Буття 1: 26-28; 2: 15-25; 3: 1-20; Вихід 20:12; Псалми 51: 5; 78: 1-8; Прислів'я 1: 8; 5: 15-20; Матвія 5: 31-32; 18: 2-5; Римлянам 1: 18-32; 1 Коринтян 7: 1-16; Ефесян 5: 21-33; 6: 1-4; Колосян 3: 18-21; 1 Петра 3: 1-7

ukUkrainian